Pregled arhive!

Pregled arhive!

Pregled arhive!
Ideja o osnivanju Orkestra djevojaka narodne muzike se javila kod Predsjednika kompanije još od vremena 70-ih, kada je pored puta Gradiška - Banja Luka na svakom kilometru u prosjeku bila po jedna kafanu i to sa narodnom muzikom. Ta ideja je ugledala svjetlo dana i projekat je ostvaren 2004. godine kada su spoljni faktori i uslovi bili povoljniji nego do tada, jer uspješno radi "VIKOM" Radio i "VIKOM" TV, koji su neophodni za promociju i marketing orginalne i nove ideje bar na Balkanu.
Kod zapošljavanja "VIKOM" RTV daje prednost mladim, kulturnim, pametnim i lijepim djevojkama i momcima koji vole tehniku. Predsjednik komisije, muzičar, Jovo Jerković, koji svira 24 instrumenta, je izvršio stručno testiranje prirodnih sposobnosti i od postojećih zaposlenih djevojaka u Vikom RTV i izabrao prvu postavu: Anđela, Adrijana, Sanja, Ivana, Jelena i Sandra. Kasnije iz Sokoca dolaze i pridružuju se Ivana II i Bojana. Prva šefica orkestra je Anđela Perić, koja je danas (2011.) posle 8 godina korektnog rada, zalaganja i napredovanja u poslu postavljena za urednika i direktora nove TV mreže "CNN" koja treba da proradi uskoro. Nabavljeni su najnoviji instrumenti i krenule su sa vježbanjem i radom. Kasnije je angažovana za obuku djevojaka i profesorica muzike iz Gradiške Bavrlić Marina.
Prikaži!


Prvo premijerno TV snimanje NARODNIH KOLA DVD 1/2004, je uspješno obavljeno 10.05.2004. godine.

Prvi spotovi su dobili samo prolaznu ocjenu sa dosta primjedbi i izmjena. Orkestru je nedostajao specijalni studio, koji je kasnije urađen uz veliko zalaganje i idejno rješenje profesionalnog. muzičara Miroslava Maksimovića MIKI-ja iz Beograda.
"Vikom RTV" je djevojkama i svim zaposlenim radnicima obijezbijedila, pored stalnog radnog odnosa, sa prijavom i redovnom dogovorenom platom, stanom, hranom, garderobom, šminkom i svim režijskim troškovima, specijalni TV studio za snimanje muzike i najkvalitetnije muzičke instrumente, frizerski salon, fitnes, ugostiteljsku i salu za masažu.
Drugo snimanje je obavljeno 14.05.2004. godine na inicijativu poslovnog partnera. (DVD 2/2004.)
Treće snimanje je urađeno 19.05.2004. godine sa Milanom Majdancem koji je tom prilikom upoznao i oženio Sanju iz Zagreba/Banja Luka. To je prva udaja jedne od Vikomica. Sada žive srećno sa dvoje djece.
Posle tri godine rada VIKOMICE su unikatan, orginalan, i nezamjenjiv scenski BREND na Balkanu.
Estradnim umjetnicima - PJEVAČIMA - nudimo uz maksimalnu i originalnu brzu RTV promociju. U paketu nudimo slijedeće marketing-promotivne usluge na deset godina:
1.TV snimanje svih CD hit-muzičkih pjesama estradnog umjetnika sa orkestrom "VIKOM"-RTV
2.Izrada kvalitetnih videogramskih-spotova za TV emitovanje.
3.Izrada promotivnog DVD.
4.Emitovanje na VIKOM TV i VIKOM Radiju snimljene TV spotove putem zemaljske, satelitske,
i IPTV TV mreže "VIKOM" RTV predajnika sa mogućnošću da gleda i sluša veliki broj stanovnika u svjietu.
5.Emitovanje snimljenog muzičkog spota na Radiju i Televiziji putem Internet mreže u cijelom svijetu www.vikom.tv ("VIKOM" Radio i VIKOM TV - UŽIVO + Bonus reklama na "VIKOM" Web internet sajtu-stranici)
6. Emitovanje je intenzivno prvih 60 dana, najmanje 2 x svaki dan na radiju i na TV.
7.Gostovanje i na radiju i na TV radi marketinga estradnog umjetnika, a posebno u emisiji M-DUR.
8. Prioritet u programskim muzičkim sadržajima na "VIKOM" RTV po svim pitanjima.

Prikaži!

Kao čisto ženski orkestar je prvi put nastupao u Kraljevu na javnom snimanju dočeka Nove 2005. godine sa kolegama iz TV "Melos" Kraljevo. Tada su djevojke pratile sve pjevače i dobile od vlasnika hotel-restorana prvu veliku ponudu za vikend sviranje (5.000 DM).
Ponude za vikend sviranje i svadbe dobijaju svakodnevno od Beograda, preko Brčkog, do Zagreba i već su ponude dostigle cijenu nastupa od 5.000,00 EURA za jedan vikend nastup.
Njihova velika popularnost dostiže i filmsku dimenziju. Komisija za kulturau Evropske Unije je isfinansirala kompletan dokumentarni film "POSAO SNOVA" u režiji Danijele Majstorović, koji prati jednu djevojku od dolaska u VIKOM do korektnog svog poslovnog uspjeha. Film dokumentarno obrađuje kompletnu estradu u BiH. Fid bek, poruka ili dokumentarna informacija iz filma je da na BiH estradi ništa nije dobro, bar kao nekada, samo je posao za djevojke u VIKOM-u i na estradi jedino svjetlo na kraju tunela.
Do kraja 2010. godine je snimljeno oko 220 DVD. Kako se koja od Vikomica uda, tako i vršimo zamjenu. Pošto smo pokrenuli ozbiljan nacionalni pokret nove vrste muzike u poslednje vreme kompletiramo i još jedan orkestar VIKOM RTV mješoviti i sa muškarcima već dokazanim profesionalcima. Tu novu vrstu muzike nazivamo "IZVORINKE".

Pregled arhive!

Pregled arhive!

Pregled arhive!