Dva projekta (VIKOM RTV i VIKOM Banka), su pripremljena davne predratne 1991. godine. Tada je planirano da se u okviru Holding kompanije "WICOM" zaokruži poslovna cjelina i dostigne cilj od 18 preduzeća u YU sa Radijom, TV i VIKOM Bankom.
Play!
mr sci. Vinko Perić Predsjednik Co. u posjeti "Vikom" Radio Šapcu 1997. godine

Play!
Dodjela Priznanja "VIKOM" Co. za 1997. u "Hayat"-u Beograd

Violeta Jakovljević Dir. "VIKOM" RTV za Srbiju od 2003. godine


Play!
"Vikom" Radio Šabac, gost dr. Nele Karajlić 04.12.1997. god.
Play!
Jovica Marković Izvršni direktor "VIKOM"-a za Srbiju od 1995 do 2003.g
Mirjana Jovanović Izvršni direktor "ART HOUS FASHION" Šabac, 1994.
Play!
Intervju Dana i Gašo, "Vikom" Radio Šabac 1999. godina

Uslovi za početak implementacije RTV projekta su se stekli 23. marta 1995. godine u Šapcu, sa Izvršnim direktorom za Srbiju g-dinom Jovicom Markovićem. Prvi signal "VICOM RADIO" mreže u Srbiji krenuo je iz šabačkog hotela "Sloboda". U eter je poslat radio signal na frekvenciji 91,1 MHz, a kasnije i TV signal. Nadolazeći ratni period u Srbiji mijenja strategiju Kompanije "VIKOM" koja 12.10.1998. godine ustupa 95% vlasništva Radio i TV Izvršnom direktoru, koji se osamostaljuje i prilagođava poslovanje RTV medija ratnim uslovima.

Pored Radio i TV aktivnosti, "Vikom" se u Srbiji uspješno bavio veleprodajom i maloprodajom kancelarijskog, školskog pribora i izdavaštvom, a firma u okviru Holdinga "ART HOUS FASHION" Šabac modnim i revijalno-manekenskim poslovima na čelu s Izvršnom direktoricom Mirjanom Jovanović.

O uspješnosti poslovanja u Srbiji svjedoče mnoge nagrade, priznanja i pohvale od kojih posebno izdvajamo priznanje "Privrednog centra Srbije" 1998. godine, gdje je "VIKOM" Kompanija svrstana u trideset najuspješnijih u Srbiji za 1997. godinu, a jedina koja uspješno posluje i u Srbiji i u Republici Srpskoj.

1999. godina. Nato agresija, bombe, žrtve, Srbija, nepokoren narod, kapitulacije nema, secesije Kosova nema. Mostovi, privredni giganti, ljudske žrtve... Srbija nije na koljenima. Razrušenu zemlju valjalo je obnoviti. Otvorena je šansa za preduzetnike i stručne ljude iz svih oblasti...

Dvije godine nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, u Banja Luci/Centralni studio Gradiška (RS), 10. marta 1997. godine počinje sa radom "VIKOM RADIO - BANJALUKA", a 29.09.1997. godine i "VIKOM TELEVIZIJA - BANJA LUKA". Razvojem zemaljske mreže RTV predajnika od Banja Luke do Srbije, preko Gradiške, Dervente, Brčkog i Bijeljine, ukazala se potreba za podizanjem nove zemaljske mreže "VIKOM-RTV" predajnika za Srbiju sa novom direktoricom Violetom Jakovljević, koja je bila u zajedničkoj mreži i Republike Srpske i Srbije. Implementacija ovog projekta je pravno počela 25.11.2003. godine i u rekordnom roku je završena.

Nova zemaljska mreža za Srbiju, preko Cera, (TV kanal 66 UHF i radio frekvencije 100,3 MHz) je reemitovala cjelodnevni RTV program VIKOM-a iz Banja Luke do 01.01.2007. godine. Ostvarivala je dio predviđenog programa saradnje na bazi "Specijalnih i paralelnih veza" između Srbije i RS. Nažalost, promjene u Srbiji i prevelike koncesione cijene za frekvencije, doveli su do nerentabilnosti i gašenja većine medija u Srbiji pa i zemaljske mreže "VIKOM" RTV predajnika u Srbiji, koja je bila predviđena da u budućnosti poveže "VIKOM" RTV zemaljsku mrežu Zapadnog Balkana, a putem satelita i cijelog Svijeta.

Pošto su zakoni u Srbiji u oblasti medija rigorozni i u funkciji isključivo vlasti i politike, "VIKOM" rezervnom strategijom rješava problem i putem Satelita za Evropu: Eutelsat W2 i Intelsat, Televizijskim i Radijskim signalom pokriva ne samo Srbiju, već i cijelu Evropu i kompletan Svijet. Rezervnim svjetskim sistemom putem interneta dupliramo pokrivanje cijele kugle Zemaljske i TV i Radio programom.